Kaviaar van aubergines en tomaten

Aantal personen:
3 tot 4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u50
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 4 aubergines
  • 3 teentjes look
  • 1 gele citroen
  • 2 tomaten
  • 10 cl olijfolie
  • Peper & zout

Stappen

  1. Laat uw oven op 180° voorverwarmen
  2. Snij de aubergines in de lengte en plaats ze op een vel bakpapier
  3. Met een borstel, smeer de aubergines in met olie en kruid ze
  4. Plaats de aubergines in de oven gedurende 30 minuten
  5. Snij de tomaten in kwartjes en schil de teentjes look
  6. Voeg de gesneden tomaten en de look toe in de oven voor de laatste 10 bakminuten van de aubergines
  7. Plaats de aubergines, de tomaten en de look in de maatbeker en hak fijn met het hakmes van de Mix’Saver
  8. Voeg een scheutje olijfolie toe terwijl u goed mengt
  9. Kruid met peper en zout en voeg het citroensap toe, hak tot u een perfecte kaviaar verkrijgt
  10. Plaats in de koelkast gedurende minimum 1 uur voor het opdienen

Andere te ontdekken recepten:

Emulsie van appel en limoen

Snij de appel in blokjes en bak 10 minuten met een klontje boter Blus met het… +

Tonijnguacamole

Met het kruismes van uw Mix’Saver, mix de avocado tot u een homogene massa verkrijgt In… +

Banaan – aardbei minuutsorbet

Snij de bananen in schijfjes en de aardbeien in kwartjes, doe ze dan in de diepvriezer… +