Kaviaar van aubergines en tomaten

Aantal personen:
3 tot 4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u50
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 4 aubergines
  • 3 teentjes look
  • 1 gele citroen
  • 2 tomaten
  • 10 cl olijfolie
  • Peper & zout

Stappen

  1. Laat uw oven op 180° voorverwarmen
  2. Snij de aubergines in de lengte en plaats ze op een vel bakpapier
  3. Met een borstel, smeer de aubergines in met olie en kruid ze
  4. Plaats de aubergines in de oven gedurende 30 minuten
  5. Snij de tomaten in kwartjes en schil de teentjes look
  6. Voeg de gesneden tomaten en de look toe in de oven voor de laatste 10 bakminuten van de aubergines
  7. Plaats de aubergines, de tomaten en de look in de maatbeker en hak fijn met het hakmes van de Mix’Saver
  8. Voeg een scheutje olijfolie toe terwijl u goed mengt
  9. Kruid met peper en zout en voeg het citroensap toe, hak tot u een perfecte kaviaar verkrijgt
  10. Plaats in de koelkast gedurende minimum 1 uur voor het opdienen

Andere te ontdekken recepten:

Broccoli crème

Stoomkook de broccoli (houd een paar roosjes apart om te dresseren) Plaats de gekookte broccoli, met… +

Homemade gekruide Américain (of tartaar) met appel

Hak met behulp van het hakmes van uw Mix’Saver de kruiden en specerijen fijn in de… +

Emulsie van 3 Italiaans kazen

Laat de melk opwarmen op een zacht vuurtje tot net voor het kookpunt Voeg de 3… +