Gebakken spruitjes met spekjes, citroen en tijm saus

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
35 min
Waarvan kooktijd:
14 min

Ingrediënten:

Voor de schoten :

  • 900 g spruitjes
  • 1 pakje spekblokjes
  • 4 el plantaardige olie
  • Zout & peper

Voor de vinaigrette:

  • Het sap van 1 citroen
  • 4 el ahornsiroop
  • 2 kl. verse tijm
  • 1 el olijfolie

Stappen

  1. Snij de spruitjes in 2 en verwijder de buitenste blaadjes.
  2. In een kom, meng de halve spruitjes en de plantaardige olie. Kruid met zout en peper naar smaak.
  3. Meng goed en doe de bereiding in de korf van uw friteuse zonder olie.
  4. Stel de baktijd in op 7 minuten en de baktemperatuur op 200°C.
  5. Zodra het geluidssignaal weerklinkt, open de lade en voeg de spekblokjes toe aan de bereiding.
  6. Meng alles goed, sluit de lade. Stel de baktijd in op 7 minuten en de baktemperatuur op 200°C.
  7. Bereid ondertussen de vinaigrette. Doe alle ingrediënten van de vinaigrette in een blender of mix het geheel met een staafmixer.
  8. Giet de saus in een kleine kom en smul van uw gebakken spruitjes door ze een voor een in de vinaigrette te doppen.

Andere te ontdekken recepten:

Oostendse tongetjes en gestoofd witloof

Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op 200°C gedurende 3 minuten. Snij de witloof stronken in… +

Luikse balletjes crousti-fondants

Voor de filobeursjes : Mix het oud brood en de peperkoek, en laat dan weken in… +

Lam in een jasje van amandelen

Hak de look fijn. Meng de olijfolie met de look, smeer het lamsvlees hiermee in. Voeg… +