Filobeursjes met Herve, peer en Luikse siroop

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
20 min
Waarvan kooktijd:
9 min

Ingrediënten:

  • 1 Hervekaasje
  • 8 vellen filo deeg of brickvellen
  • 1 dikke peer
  • 3 el Luikse siroop
  • Enkele takjes rozemarijn
  • Zout & peper

Stappen

  1. Was en schil de peer. Snij ze in blokjes.
  2. Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op 200°C gedurende 5 minuten.
  3. Plooi de vellen deeg open. Leg in het midden van elk vel een klontje boter en een stukje Hervekaas.
  4. Voeg zout en peper toe.
  5. Verdeel de blokjes gesneden peer over de vellen, voeg wat blaadjes rozemarijn en een vleugje Luikse siroop toe.
  6. Plooi de beursjes toe en plaats ze in de korf van uw friteuse zonder olie.
  7. Bak ze op 200°C gedurende 4 minuten.

Serveer warm met een gemengde salade.

Andere te ontdekken recepten:

Lam in een jasje van amandelen

Hak de look fijn. Meng de olijfolie met de look, smeer het lamsvlees hiermee in. Voeg… +

Kip op z’n Amerikaans

Snij de kippenfilets in stukjes, zo fijn als u zelf wenst. Kruid ze met peper en… +

Luikse balletjes crousti-fondants

Voor de filobeursjes : Mix het oud brood en de peperkoek, en laat dan weken in… +