Zwarte chocolade Fondant

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
10 min
Waarvan kooktijd:
5 min

Ingrediënten:

  • 100 g zwarte chocolade
  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 50 g bloem
  • 3 eieren

Stappen

  1. Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op 200°C gedurende 3 minuten.
  2. Ondertussen, laat de boter en de chocolade smelten au bain-marie.
  3. In een kom, klop de eieren met de suiker los.
  4. Voeg de gesmolten chocolade en boter en de bloem toe. Meng goed tot u een homogene massa verkrijgt.
  5. Giet de bereiding in een vorm naar keuze – ovenschaaltjes, muffinvormpjes, cakevorm…
  6. Open de lade van uw friteuse zonder olie, plaats u bereiding in de korf en sluit de lade.
  7. Stel de baktijd in op 5 minuten en de baktemperatuur op 200°C.
  8. Smul onmiddellijk als ze nog lauw zijn.

Andere te ontdekken recepten:

Zwarte pens met peperkoek

Mix de sneetjes peperkoek tot een grof mengsel. Verwijder voorzichtig het vel van de pensen en… +

Gebakken spruitjes met spekjes, citroen en tijm saus

Snij de spruitjes in 2 en verwijder de buitenste blaadjes. In een kom, meng de halve… +

Mechelse Koekoek met Gouden Carolus Classic

Meng de cassonade, het bier, de komijn, paprika, venkelzaadjes en de olie in een kom. Dompel… +