Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
25 min
25 min
Waarvan kooktijd:
10 min
10 min
Ingrediënten:
- 300 g rauwe scampi’s (gamba’s) gepeld met staart
- 4 el olijfolie
- 4 el paneermeel
- 1 handvol platte peterselie, gehakt
- De zeste van een halve citroen
- 1 klein handje geraspte kaas (Parmezaan of Emmentaler)
- Bloem
- 2 eieren
- Zout & peper
Stappen
- In een bord, meng het paneermeel, de geraspte kaas, de citroenzeste, de olijfolie en de platte peterselie, fijngehakt. Voeg zout en peper toe.
- In een tweede bord, doe een beetje bloem, en in een derde bord de losgeklopte eieren.
- Open voorzichtig de scampi’s in twee in de lengte zonder ze volledig te scheiden.
- Dompel de scampi’s in de bloem, dan in de losgeklopte eieren en uiteindelijk in het paneermeel met kaas, citroenzeste en de kruiden.
- Plaats 6 scampi’s in de korf van uw friteuse zonder olie en sluit de lade.
- Stel de baktijd in op 5 minuten en de baktemperatuur op 190°C.
- Zodra het geluidssignaal weerklinkt, haal de eerste 6 scampi’s eruit, doe de volgende 6 erin, en zo verder tot al uw scampi’s goudbruin zijn.
- Serveer de knapperige hapjes bij het aperitief of in de salade.
