Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
50 min
50 min
Waarvan kooktijd:
30 min
30 min
Ingrediënten:
- 1 Mechelse Koekoek (of een kip van +/-1 kg)
- 1 citroen
- Verse salie
- 2 el bruine cassonade
- 2 el Gouden Carolus Classic
- 1 el plantaardige olie
- 1 kl. gemalen paprika
- 1 kl. gemalen venkelzaadjes
- 1 kl. gemalen komijn
Stappen
- Meng de cassonade, het bier, de komijn, paprika, venkelzaadjes en de olie in een kom.
- Dompel de Mechelse Koekoek volledig onder en laat het 1 tot 2 uur marineren.
- Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op 200°C.
- Snij de citroen in fijne sneetjes en doe ze samen met de verse salieblaadjes in de Koekoek.
- Plaats de Mechelse Koekoek in de korf van uw friteuse zonder olie.
- Stel de baktijd in op 30 minuten en de baktemperatuur op 200°C.
- Verrukkelijk met selderpuree of aardappelpuree !