Mechelse Koekoek met Gouden Carolus Classic

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
50 min
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 1 Mechelse Koekoek (of een kip van +/-1 kg)
  • 1 citroen
  • Verse salie
  • 2 el bruine cassonade
  • 2 el Gouden Carolus Classic
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kl. gemalen paprika
  • 1 kl. gemalen venkelzaadjes
  • 1 kl. gemalen komijn

Stappen

  1. Meng de cassonade, het bier, de komijn, paprika, venkelzaadjes en de olie in een kom.
  2. Dompel de Mechelse Koekoek volledig onder en laat het 1 tot 2 uur marineren.
  3. Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op 200°C.
  4. Snij de citroen in fijne sneetjes en doe ze samen met de verse salieblaadjes in de Koekoek.
  5. Plaats de Mechelse Koekoek in de korf van uw friteuse zonder olie.
  6. Stel de baktijd in op 30 minuten en de baktemperatuur op 200°C.
  7. Verrukkelijk met selderpuree of aardappelpuree !

Andere te ontdekken recepten:

Kibbeling

Snij de kabeljauw in kleine stukjes van 3-4 cm breed. Laat uw friteuse zonder olie opwarmen… +

Zoete aardappel frieten met gerookt paprika

Was en schil de zoete aardappelen, snij ze in friet vorm. Was de frieten, droog ze… +

Huisgemaakte Poulycroc

Mix het broodkruim grof met een blender of een mixer en doe het bij de melk… +