Gebakken scampi hapjes

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
25 min
Waarvan kooktijd:
10 min

Ingrediënten:

  • 300 g rauwe scampi’s (gamba’s) gepeld met staart
  • 4 el olijfolie
  • 4 el paneermeel
  • 1 handvol platte peterselie, gehakt
  • De zeste van een halve citroen
  • 1 klein handje geraspte kaas (Parmezaan of Emmentaler)
  • Bloem
  • 2 eieren
  • Zout & peper

Stappen

  1. In een bord, meng het paneermeel, de geraspte kaas, de citroenzeste, de olijfolie en de platte peterselie, fijngehakt. Voeg zout en peper toe.
  2. In een tweede bord, doe een beetje bloem, en in een derde bord de losgeklopte eieren.
  3. Open voorzichtig de scampi’s in twee in de lengte zonder ze volledig te scheiden.
  4. Dompel de scampi’s in de bloem, dan in de losgeklopte eieren en uiteindelijk in het paneermeel met kaas, citroenzeste en de kruiden.
  5. Plaats 6 scampi’s in de korf van uw friteuse zonder olie en sluit de lade.
  6. Stel de baktijd in op 5 minuten en de baktemperatuur op 190°C.
  7. Zodra het geluidssignaal weerklinkt, haal de eerste 6 scampi’s eruit, doe de volgende 6 erin, en zo verder tot al uw scampi’s goudbruin zijn.
  8. Serveer de knapperige hapjes bij het aperitief of in de salade.

Andere te ontdekken recepten:

Verse frieten

Het wassen en het snijden Schil de aardappelen met een aardappelschiller, was ze met vers water…. +

Filobeursjes met Herve, peer en Luikse siroop

Was en schil de peer. Snij ze in blokjes. Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op… +

Luikse balletjes crousti-fondants

Voor de filobeursjes : Mix het oud brood en de peperkoek, en laat dan weken in… +