Mechelse Koekoek met Gouden Carolus Classic

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
50 min
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 1 Mechelse Koekoek (of een kip van +/-1 kg)
  • 1 citroen
  • Verse salie
  • 2 el bruine cassonade
  • 2 el Gouden Carolus Classic
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 kl. gemalen paprika
  • 1 kl. gemalen venkelzaadjes
  • 1 kl. gemalen komijn

Stappen

  1. Meng de cassonade, het bier, de komijn, paprika, venkelzaadjes en de olie in een kom.
  2. Dompel de Mechelse Koekoek volledig onder en laat het 1 tot 2 uur marineren.
  3. Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op 200°C.
  4. Snij de citroen in fijne sneetjes en doe ze samen met de verse salieblaadjes in de Koekoek.
  5. Plaats de Mechelse Koekoek in de korf van uw friteuse zonder olie.
  6. Stel de baktijd in op 30 minuten en de baktemperatuur op 200°C.
  7. Verrukkelijk met selderpuree of aardappelpuree !

Andere te ontdekken recepten:

Filobeursjes met Herve, peer en Luikse siroop

Was en schil de peer. Snij ze in blokjes. Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op… +

Zoete aardappel frieten met gerookt paprika

Was en schil de zoete aardappelen, snij ze in friet vorm. Was de frieten, droog ze… +

Gebakken spruitjes met spekjes, citroen en tijm saus

Snij de spruitjes in 2 en verwijder de buitenste blaadjes. In een kom, meng de halve… +