Steak, friet en sla

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
45 min
Waarvan kooktijd:
10 min

Ingrediënten:

  • 4 dikke steaks
  • Extra Virgin olijfolie
  • 1 kg diepvries frieten
  • 1 sla
  • Zout en peper

Stappen

  1. Haal het vlees 15 tot 30 minuten voor het grillen uit de koelkast
  2. Kruid de steaks met zout en peper en laat rusten
  3. Terwijl maakt u het slaatje en laat u de friteuse opverwarmen
  4. Bak de frieten gedurende 8 tot 10 minuten
  5. Laat het toestel opwarmen
    • Voor grill DUO SAVOR : Stand van de thermostaat = super high
    • Voor Plancha REVERSO: Stand van de thermostaat = 5
  6. Ongeveer 2 minuten voor de baktijd van het vlees, verminder de hitte
    • Voor grill DUO SAVOR : Stand van de thermostaat = high
    • Voor Plancha REVERSO: Stand van de thermostaat = 4
  7. Wrijf de bakplaat in met wat olie voor een mooie markering
  8. Plaats het vlees op de bakplaat, 2 minuten per zijde voor een saignant bakwijze
  9. Eens gebakken, laat de steak 5 minuten rusten, onder een aluminiumfolie zodat het sap en de vezels zich kunnen ontspannen
  10. Kruid de sla naar smaak

Andere te ontdekken recepten: