Chocoladekroketten van Valériane

Aantal personen:
16 stuks
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1 u
Waarvan kooktijd:
1 m 30

Ingrediënten:

  • 50 g melk
  • 125 g room
  • 115 g chocolade
  • 100 g amandelpoeder
  • 4 sneetjes droog witbrood
  • 1 ei

Stappen

  1. Verwarm de melk met de room. Giet in 3 keer op de chocolade, mix en giet in halve bolvormige vormen van 3 cm diameter. Bewaar in de diepvriezer.
  2. Eens de halve bollen bevroren zijn, plak ze aan elkaar en rol ze in uw handen om een bol te vormen. Rol elke bol in amandelpoeder en bewaar 30 minuten in de diepvriezer.
  3. Klop het ei in een kom met een vork met 1 eetlepel water. Rol elke bol in het eimengsel en vervolgens in heel dun paneermeel (droog witbrood heel fijn gemixt). Bewaar 10 minuten in de diepvriezer.  
  4. Herhaal de stap ei + paneermeel en bewaar 10 minuten in de diepvriezer.
  5. Net voor het opdienen, herhaal de stap ei + paneermeel en plaats de bollen in de friteuse.
  6. Bak op 180° gedurende 1 min 30.

    N.B : De kern mag nog lichtjes bevroren zijn. Voor een volledig lopende kern kan u de bollen gedurende 5 minuten op een bakmat in de oven op 120° zetten.

Andere te ontdekken recepten:

Pignolati

Speciaal voor carnaval worden pignolati gebakken, kleine honingbeignets, typisch voor Sicilië en Calabrië.

Frietjes van courgettes omhuld met kaas en maanzaadjes

Was en droog de courgettes zorgvuldig Snij ze in de lengte in brede sneden Snij de… +

Frietjes van French toast

Snij de sneetjes brood in reepjes om frietjes te bekomen Zet 2 diepe borden klaa Meng… +