Aantal personen:
8 tot 10 personen
8 tot 10 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u25
2u25
Waarvan kooktijd:
25 min
25 min
Ingrediënten:
- 250 g suiker
- 300 ml water
- 1 eetlepel sinaasappelzeste
- 3 takjes verse rozemarijn + enkele takjes als garnituur
- 500 ml vers sinaasappelsap
Stappen
- Breng het water, de suiker en de sinaasappelzeste aan de kook in een kookpot om een siroop te krijgen
- Doof het vuur zodra de vloeistof licht wordt
- Voeg de takjes rozemarijn toe aan de siroop en laat gedurende 10 minuten trekken
- Filter de siroop met behulp van een zeef en laat hem afkoelen op kamertemperatuur
- Voeg het verse sinaasappelsap toe aan de siroop en meng het geheel
- Laat de bereiding enkele uren afkoelen in de koelkast (5-10°C) voordat u het in de ijsmachine giet
- Zodra het mengsel goed is afgekoeld, stel de ijsmachine in op 25 minuten
- Zodra de spatel begint te draaien kan u de bereiding via de opening in het deksel in het toestel gieten
- De sorbet is klaar zodra het smeuïg en soepel wordt