Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u00
2u00
Waarvan kooktijd:
25 min
25 min
Ingrediënten:
- 200 ml room
- 200 ml volle melk
- 4 eigelen
- 150 g intens zwarte chocolade
- 50 g suiker
Stappen
- In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel.
- Breng de melk aan de kook en doof vervolgens het vuur
- Giet de kokende melk geleidelijk aan bij het mengsel van suiker en eieren en blijf roeren
- Laat het mengsel indikken op een zacht vuur. Blijf hierbij steeds roeren totdat het mengsel de lepel bedekt. Haal vervolgens de bereiding van het vuur
- Voeg de stukjes (of korrels) zwarte chocolade toe aan de bereiding en meng totdat de chocolade volledig is gesmolten
- Laat de bereiding enkele uren afkoelen in de koelkast (5-10°C) voordat u het in de ijsmachine giet
- Zodra het mengsel goed is afgekoeld, stel de ijsmachine in op 25 minuten
- Zodra de spatel begint te draaien kan u de bereiding via de opening in het deksel in het toestel gieten
- Het ijs is klaar zodra het smeuïg en soepel wordt