Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
45 min
45 min
Waarvan kooktijd:
5 min
5 min
Ingrediënten:
- 4 kookappels
- 150 g bloem
- 25 cl melk
- 1 kl bakpoeder
- 2 eieren
- 3 3 el fijne suiker
- 2 kl kaneelpoede
- 1 snuifje zout
Stappen
- Meng de melk, de bloem, het bakpoeder, de eieren, 2 kl suiker, 1 kl kaneel en het zout
- Kneed tot u een homogene massa verkrijgt
- Bedek en laat rusten op kamertemperatuur gedurende 30 minuten
- Was en schil de appels
- Snij ze in kwartjes en dan in reepjes om frietjes te bekomen
- Laat uw friteuse voorverwarmen op 180°C
- Dompel de appelfrietjes in de mengeling
- Zodra het controlelampje uit is, giet de frietjes in de korf en dompel deze in de olie
- Laat de frietjes bakken gedurende 4 tot 5 minuten
- Haal de korf uit de olie om te controleren of de frietjes gaar zijn – dompel ze opnieuw even in de olie indien nodig
- Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder, schud op en giet de frietjes in een kom met absorberende keukenpapier
- Schud 3-4 maal de frietjes op in het absorberend keukenpapier en verwijder het papier
- Meng de rest van het kaneel en de suiker in een kom, rol uw frietjes erin en laat het smaken
U kan de frietjes serveren met vloeibare karamel