Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
20 min
20 min
Waarvan kooktijd:
3 min
3 min
Ingrediënten:
- 8 sneetjes oud brood
- 100 g bloem
- 3 eieren
- 100 g fijne suiker
- 1 kl agavesiroop
- 150 g cassonade
Stappen
- Snij de sneetjes brood in reepjes om frietjes te bekomen
- Zet 2 diepe borden klaa
- Meng in de eerste, de eieren en de agavesiroop
- Meng in het tweede bord de bloem en de fijne suiker
- Dompel elk reepje achtereenvolgens in de twee borden 1) vervolgens 2) zodat het brood goed doordrenkt is
- Laat uw friteuse voorverwarmen op 180°C
- Zodra het controlelampje uitgaat, giet de reepjes in de korf en dompel deze in de olie
- Laat de frietjes bakken gedurende 3 minuten
- Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder, schud de korf en giet de frietjes in een kom met absorberende keukenpapier
- Schud 3-4 maal de frietjes op in het absorberend keukenpapier en verwijder het papier
- Bestrooi de frietjes rijkelijk met cassonade en laat het smaken!
U kan de frietjes ook bestrooien met bloemsuiker