Aantal personen: 
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
20 min
20 min
Waarvan kooktijd: 
3 min
3 min
Ingrediënten:
- 8 sneetjes oud brood
 - 100 g bloem
 - 3 eieren
 - 100 g fijne suiker
 - 1 kl agavesiroop
 - 150 g cassonade
 
Stappen
- Snij de sneetjes brood in reepjes om frietjes te bekomen
 - Zet 2 diepe borden klaa
- Meng in de eerste, de eieren en de agavesiroop
 - Meng in het tweede bord de bloem en de fijne suiker
 
 - Dompel elk reepje achtereenvolgens in de twee borden 1) vervolgens 2) zodat het brood goed doordrenkt is
 - Laat uw friteuse voorverwarmen op 180°C
 - Zodra het controlelampje uitgaat, giet de reepjes in de korf en dompel deze in de olie
 - Laat de frietjes bakken gedurende 3 minuten
 - Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder, schud de korf en giet de frietjes in een kom met absorberende keukenpapier
 - Schud 3-4 maal de frietjes op in het absorberend keukenpapier en verwijder het papier
 - Bestrooi de frietjes rijkelijk met cassonade en laat het smaken!
 
U kan de frietjes ook bestrooien met bloemsuiker




