Frietjes van French toast

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
20 min
Waarvan kooktijd:
3 min

Ingrediënten:

  • 8 sneetjes oud brood
  • 100 g bloem
  • 3 eieren
  • 100 g fijne suiker
  • 1 kl agavesiroop
  • 150 g cassonade

Stappen

  1. Snij de sneetjes brood in reepjes om frietjes te bekomen
  2. Zet 2 diepe borden klaa
    • Meng in de eerste, de eieren en de agavesiroop
    • Meng in het tweede bord de bloem en de fijne suiker
  3. Dompel elk reepje achtereenvolgens in de twee borden 1) vervolgens 2) zodat het brood goed doordrenkt is
  4. Laat uw friteuse voorverwarmen op 180°C
  5. Zodra het controlelampje uitgaat, giet de reepjes in de korf en dompel deze in de olie
  6. Laat de frietjes bakken gedurende 3 minuten
  7. Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder, schud de korf en giet de frietjes in een kom met absorberende keukenpapier
  8. Schud 3-4 maal de frietjes op in het absorberend keukenpapier en verwijder het papier
  9. Bestrooi de frietjes rijkelijk met cassonade en laat het smaken!

U kan de frietjes ook bestrooien met bloemsuiker

Andere te ontdekken recepten:

Pignolati

Speciaal voor carnaval worden pignolati gebakken, kleine honingbeignets, typisch voor Sicilië en Calabrië.

Frietjes van wortelen met loof

Was en schil de wortelen zonder het loof af te snijden U kan het loof inkorten… +

Frietjes van appel

Meng de melk, de bloem, het bakpoeder, de eieren, 2 kl suiker, 1 kl kaneel en… +