Aantal personen:
6 personen
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u15
2u15
Waarvan kooktijd:
10 min
10 min
Ingrediënten:
- 500 g bloem
- Citroenzeste
- 5 eieren
- 100 g fijne suiker
- 100 g boter
- 1/2 2 zakje gist
- 40 g cassonade
- 100 g fijne suiker
- 1 snuifje zout
- 8 cl water
Stappen
- Meng meel, schil, eieren, fijne suiker, gist, zout en water
- Kneed tot u een glad en homogeen deeg verkrijg
- Bedek en laat het deeg rusten in de koelkast gedurende 2 uur
- Laat uw friteuse voorverwarmen op 170°C
- Smeer het deeg uit en snij reepjes van 10 cm lang
- Zodra het controlelampje uitgaat, giet de reepjes in de korf en dompel deze in de olie
- Laat de frietjes bakken gedurende 5 tot 10 minuten
- Haal de korf uit de olie om te controleren of de frietjes gaar zijn – dompel opnieuw in de olie indien nodig
- Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder, schud de korf en giet de frietjes in een kom met absorberende keukenpapier
- Schud de frietjes 3-4 maal op in het keukenpapier en verwijder het papier
- Strooi de frietjes royaal met de bruine suiker en het fijne suiker mengsel en geniet ervan!
Vergezel de frietjes met een zoete ketchup op basis van appel en rode vruchten!