Aantal personen: 
6 personen
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u15
2u15
Waarvan kooktijd: 
10 min
10 min
Ingrediënten:
- 500 g bloem
 - Citroenzeste
 - 5 eieren
 - 100 g fijne suiker
 - 100 g boter
 - 1/2 2 zakje gist
 - 40 g cassonade
 - 100 g fijne suiker
 - 1 snuifje zout
 - 8 cl water
 
Stappen
- Meng meel, schil, eieren, fijne suiker, gist, zout en water
 - Kneed tot u een glad en homogeen deeg verkrijg
 - Bedek en laat het deeg rusten in de koelkast gedurende 2 uur
 - Laat uw friteuse voorverwarmen op 170°C
 - Smeer het deeg uit en snij reepjes van 10 cm lang
 - Zodra het controlelampje uitgaat, giet de reepjes in de korf en dompel deze in de olie
 - Laat de frietjes bakken gedurende 5 tot 10 minuten
 - Haal de korf uit de olie om te controleren of de frietjes gaar zijn – dompel opnieuw in de olie indien nodig
 - Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder, schud de korf en giet de frietjes in een kom met absorberende keukenpapier
 - Schud de frietjes 3-4 maal op in het keukenpapier en verwijder het papier
 - Strooi de frietjes royaal met de bruine suiker en het fijne suiker mengsel en geniet ervan!
 
Vergezel de frietjes met een zoete ketchup op basis van appel en rode vruchten!




