Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
15 min
15 min
Waarvan kooktijd:
4 min
4 min
Ingrediënten:
- 400 g feta
- 50 g bloem
- 2 eieren
- 3 3 el paneermeel of croutons om te mixen
- Fijn zout
Stappen
- Snij reepjes feta van ongeveer 1 cm breed
- Zet 3 diepe borden klaar
- Doe in het eerste de bloem
- Doe in het tweede de opgeklopte eieren
- Doe in het derde het paneermeel of de gemixte croutons en voeg wat zout toe
- Laat uw friteuse voorverwarmen op 170°C
- Dompel de reepjes achtereenvolgens in de 3 borden: bloem, ei en paneermeel
- Zodra het controlelampje uitgaat, plaats uw frietjes voorzichtig in de korf
- Dompel de korf in de olie en laat de frietjes bakken gedurende 3 tot 4 minuten
- Haal de korf uit de olie
- Laat de korf even uitdruppen op de houder en plaats de frietjes op een bord met absorberend keukenpapier
- Verwijder het papier, kruid de frietjes naar smaak en laat het smaken!
Een draai van de pepermolen kan pit geven aan uw feta frietjes, naargelang de smaak