Aantal personen:
5 personen
5 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u00
2u00
Waarvan kooktijd:
25 min
25 min
Ingrediënten:
- 400 ml melk
- 30 g poedersuik
- 3 eigelen
- 4 eetlepels speculoospasta
- 100 g speculooskoekjes
Stappen
- In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel
- Breng de melk aan de kook en doof vervolgens het vuur
- Giet de kokende vanillemelk geleidelijk aan bij het mengsel van suiker en eieren en blijf de bereiding kloppen
- Laat het mengsel indikken op een zacht vuur. Blijf hierbij steeds roeren totdat het mengsel de lepel bedekt. Haal vervolgens de bereiding van het vuur
- Voeg de speculoospasta toe en meng tot u een glad en homogeen mengsel verkrijgt
- Laat de bereiding enkele uren afkoelen in de koelkast (5-10°C) voordat u het in de ijsmachine giet
- Ondertussen kan u alvast de speculooskoekjes in kleine stukjes malen en bewaren
- Zodra de bereiding goed gekoeld is, kan u de ijsmachine instellen voor een bereidingstijd van 25 minuten
- Zodra de spatel begint te draaien kan u de bereiding via de opening in het deksel in het toestel gieten
- Enkele minuten voor het einde van het programma moet u de kleine stukjes speculoos toevoegen via de opening in het deksel
- Het ijs is klaar zodra het smeuïg en soepel wordt