Chocolade figuurtjes voor Pasen: ga voor kleur

Binnenkort is het Pasen en worden we weer overspoeld door heerlijke chocolade. Iets om naar uit te kijken, en niet alleen voor de allerkleinsten! Kinderoogjes die schitteren wanneer ze de verstopte chocolade ontdekken, daar wordt iedereen toch gelukkig van? Maak het feest dit jaar nóg leuker en creëer samen met je gezin chocolade figuurtjes in vrolijke kleuren!

Kleur je paasvormen, voor originele chocolade figuurtjes

Over deze typische paastraditie bestaat weinig discussie, of je nu dol bent op chocolade of niet. Paaseitjes zoeken in de tuin, we hebben er allemaal prachtige herinneringen aan. En in de etalages van patissiers en chocolatiers bulkt het van de chocolade figuurtjes, het ene nog kunstiger dan het andere.

Maar ook zelfgemaakt valt altijd in de smaak. Misschien kan je het dit jaar ook eens proberen? Zelf chocolade eitjes en figuurtjes maken is een plezier voor het hele gezin. Vooral als je een streepje kleur toevoegt om je konijntjes, kuikentjes en eitjes extra mooi te doen uitkomen. Een toefje geel, een vleugje rood en een groene toets geven je figuurtjes dat feestelijke, unieke kantje waar alle kids dol op zijn.

In vet oplosbare voedingskleurstoffen zijn de ideale oplossing om je figuurtjes van witte chocolade te kleuren. De kleurstoffen zijn beschikbaar in poedervorm en zijn uitermate geschikt voor vette etenswaren zoals chocolade of boter.

Meng het poeder met de getempereerde chocolade en bestrijk je vorm met een fijn laagje van het mengsel. Laat daarna je artistieke inspiratie de vrije loop en creëer allerhande gekleurde figuurtjes. Om de chocolade lekker knapperig te krijgen, mag je niet vergeten om op de mal te tikken, zodat het chocolade laagje mooi dun wordt.

Wil je je chocolade kippen of konijntjes lachende oogjes geven? Met een decoratiepen is dat zo gepiept. Zelfs de kleinste handjes kunnen de contouren van de vorm volgen en zo fijne gekleurde lijntjes aanbrengen.

Feesten zonder zorgen

Voor een vlekkeloze voorbereiding laat je het tempereren van je chocolade best over aan De Chocolatière. Deze topper garandeert je perfect getempereerde chocolade, maar ook … gemoedsrust. Geen ingewikkelde au bain-marie die altijd wel kan mislukken, geen risico op chocolade die tijdens de bereiding gaat schiften.

De Chocolatière houdt je chocolade de hele tijd mooi getempereerd. Hij blijft op de juiste temperatuur wanneer jij de vormen vult. Vergeet dus de strijd met de thermometer, werk rustig op je eigen ritme.

Chocolade figuurtjes met kleurtoetsen creëren is nu makkelijker dan ooit. En om dit familiefeest nog specialer te maken, kan je de Paasset nu bestellen tegen de speciale promoprijs van € 169!

Andere publicaties

Hoe krijg je je wafelijzer écht schoon?

Je wafelijzer van Frifri goed schoonmaken is een logische, maar essentiële stap om de levensduur van… +


Categorie(ën): Blog

Vier tips voor perfecte friet 

De juiste aardappel kiezen, snijden, twee maal bakken en de juiste olie kiezen. Vier aandachtspunten en… +


Categorie(ën): Blog

Vandaag is het Maria-Lichtmis! Kom maar op met die pannenkoeken!!!

Een beetje cultuur… Maria-Lichtmis is een christelijk feest dat elk jaar gevierd wordt op 2 februari… +


Categorie(ën): Blog