Ganache van pure chocolade

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
15 min

Ingrediënten:

  • 175 g pure chocolade
  • 20 g melkchocolade
  • 125 ml verse room (40% vetgehalte)
  • 2 eetl. honing

Stappen

  1. Zet wat getempereerde chocolade uit de tempereermachine opzij in een kom.
  2. Breng de room in een steelpan aan de kook. Draai het vuur uit. Voeg de honing aan de hete room toe en roer tot hij volledig opgelost is.
  3. Giet 1/3 van dit mengsel over de chocolade. Roer met een houten of plastic lepel, steeds vanuit het midden van de kom. Voeg nog 1/3 toe en breng beetje bij beetje de vloeibare chocolade van de randen naar het midden. Voeg het laatste 1/3 deel toe en blijf roeren tot u een gladde en glanzende massa verkrijgt.
  4. Doe alles in de mixer voor een perfecte emulsie.

Gemouleerde pralines

Zet de ganache in de koelkast. Giet de ganache wanneer hij lauw (of bijna koud) is in een spuitzak en vul de omhulsels . lauw, bijna koud, giet de ganache in een socket Pocket en spullen de schelpen

Omulde pralines

Laat een nacht afkoelen in de koelkast volgens de geselecteerde vorm. Omhul de pralines.

Andere te ontdekken recepten:

Praliné Gerbaud

Strooi de noten in de mixer en meng in kleine hoeveelheden tot een min of meer… +

Studentenhaver met chocolade

Leg een vel vetvrij papier of bakpapier op een schotel. Giet de nog lauwe chocolade in… +

Praliné van pindanoten

Smelt de chocolade in een dubbele ketel of zet wat getempereerde chocolade uit de tempereermachine opzij… +