Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
15 min
15 min
Ingrediënten:
- 400g gepelde hazelnoten, geroosterd of niet
- 50 g gezouten geroosterde cashewnoten
- 75 g pure chocolade in stukjes
- 75 g melkchocolade in stukjes
- 35 g fijne rietsuiker
Stappen
- Strooi de noten in de mixer en meng in kleine hoeveelheden tot een min of meer vloeibare massa. Voeg beetje bij beetje de cashewnoten toe en blijf mengen met de mixer.
- Wanneer het mengsel warm begint te worden, voegt u beetje bij beetje de chocoladestukjes toe. Ze zullen smelten en volledig oplossen.
- Giet de massa in een kom en voeg de rietsuiker toe. Meng met een klopper om de suiker goed te verspreiden Dit om het geheel extra krokant te maken.
Gemouleerde pralines
Zet de praliné in de koelkast. Giet de praliné wanneer hij lauw (of bijna koud) is in een spuitzak en vul de omhulsels
Omulde pralines
Laat een nacht afkoelen in de koelkast volgens de geselecteerde vorm. Omhul de pralines.