Praliné Gerbaud

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
15 min

Ingrediënten:

  • 400g gepelde hazelnoten, geroosterd of niet
  • 50 g gezouten geroosterde cashewnoten
  • 75 g pure chocolade in stukjes
  • 75 g melkchocolade in stukjes
  • 35 g fijne rietsuiker

Stappen

  1. Strooi de noten in de mixer en meng in kleine hoeveelheden tot een min of meer vloeibare massa. Voeg beetje bij beetje de cashewnoten toe en blijf mengen met de mixer.
  2. Wanneer het mengsel warm begint te worden, voegt u beetje bij beetje de chocoladestukjes toe. Ze zullen smelten en volledig oplossen.
  3. Giet de massa in een kom en voeg de rietsuiker toe. Meng met een klopper om de suiker goed te verspreiden Dit om het geheel extra krokant te maken.

Gemouleerde pralines

Zet de praliné in de koelkast. Giet de praliné wanneer hij lauw (of bijna koud) is in een spuitzak en vul de omhulsels

Omulde pralines

Laat een nacht afkoelen in de koelkast volgens de geselecteerde vorm. Omhul de pralines.

Andere te ontdekken recepten:

Praliné van pindanoten

Smelt de chocolade in een dubbele ketel of zet wat getempereerde chocolade uit de tempereermachine opzij… +

Praliné Cake, opgeklopte ganache van chocolat de Spatules & fouets

Voor de opgeklopte ganache: Giet uw chocolade in callets (of in kleine stukjes gesneden) in een… +

Ganache van witte chocolade met kokos

Zet wat getempereerde chocolade uit de tempereermachine opzij in een kom. Breng de kokosmelk in een… +