Ganache van melkchocolade

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
15 min

Ingrediënten:

  • 175 g melkchocolade
  • 45 g pure chocolade
  • 125 ml verse room (40% vetgehalte)
  • 2 eetl. honing

Stappen

  1. Zet wat getempereerde chocolade uit de tempereermachine opzij in een kom.
  2. Breng de room in een steelpan aan de kook. Voeg de honing aan de hete room toe en roer tot hij volledig opgelost is.
  3. Giet 1/3 van dit mengsel op de chocolade. Roer met een houten of plastic lepel, steeds vanuit het midden van de kom. Voeg nog 1/3 toe en breng beetje bij beetje de vloeibare chocolade van de randen naar het midden. Voeg het laatste 1/3 deel toe en blijf roeren tot u een gladde en glanzende massa verkrijgt.
  4. Doe alles in de mixer voor een perfecte emulsie .

Gemouleerde pralines

Zet de ganache in de koelkast. Giet de ganache wanneer hij lauw (of bijna koud) is in een spuitzak en vul de omhulsels.

Omulde pralines

Laat een nacht afkoelen in de koelkast volgens de geselecteerde vorm. Omhul de pralines.

Andere te ontdekken recepten:

Praliné Gerbaud

Strooi de noten in de mixer en meng in kleine hoeveelheden tot een min of meer… +

Praliné Cake, opgeklopte ganache van chocolat de Spatules & fouets

Voor de opgeklopte ganache: Giet uw chocolade in callets (of in kleine stukjes gesneden) in een… +

Pure chocolade Earl Grey met limoen

Pure chocolade Earl Grey Neem getempereerde chocolade uit de tempereermachine. Breng in een steelpan verse room… +