Aantal personen:
2 personen
2 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
30 min
30 min
Waarvan kooktijd:
18 min
18 min
Ingrediënten:
- 2 stronken witloof (andijvie) uit volle grond
- 2 kl. boter
- 2 tongetjes
- 1 kl. olijfolie
- 1 kl. citroensap
- 1 opgeklopt ei
- 2 el paneermeel
- Enkele takjes peterselie
Stappen
- Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op 200°C gedurende 3 minuten.
- Snij de witloof stronken in 2 in de lengte. Zodra het geluidsignaal weerklinkt, open de lade en plaats de witloof in de korf van uw friteuse zonder olie (hart van de witloof naar boven).
- Stel een baktemperatuur in van 200°C en een baktijd van 10 minuten.
- Twee minuten voor het einde van de baktijd, open de lade en voeg een klontje boter op beide halve stronken. Sluit de lade om de bakbeurt verder te zetten.
- Bereid ondertussen de tongetjes.
- Meng het paneermeel met de olijfolie en het citroensap in een bord. Voeg zout en peper toe. Dompel de tongetjes in het opgeklopte ei en dan in het paneermeel.
- Plaats de tongetjes in de korf van uw friteuse zonder olie.
- Stel de baktemperatuur in op 180°C en de baktijd op 8 minuten.
- 2 minuten voor het einde van de baktijd, open de lade en voeg een paar fijngehakte takjes platte peterselie toe.
