Oostendse tongetjes en gestoofd witloof

Aantal personen:
2 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
30 min
Waarvan kooktijd:
18 min

Ingrediënten:

  • 2 stronken witloof (andijvie) uit volle grond
  • 2 kl. boter
  • 2 tongetjes
  • 1 kl. olijfolie
  • 1 kl. citroensap
  • 1 opgeklopt ei
  • 2 el paneermeel
  • Enkele takjes peterselie

Stappen

  1. Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op 200°C gedurende 3 minuten.
  2. Snij de witloof stronken in 2 in de lengte. Zodra het geluidsignaal weerklinkt, open de lade en plaats de witloof in de korf van uw friteuse zonder olie (hart van de witloof naar boven).
  3. Stel een baktemperatuur in van 200°C en een baktijd van 10 minuten.
  4. Twee minuten voor het einde van de baktijd, open de lade en voeg een klontje boter op beide halve stronken. Sluit de lade om de bakbeurt verder te zetten.
  5. Bereid ondertussen de tongetjes.
  6. Meng het paneermeel met de olijfolie en het citroensap in een bord. Voeg zout en peper toe. Dompel de tongetjes in het opgeklopte ei en dan in het paneermeel.
  7. Plaats de tongetjes in de korf van uw friteuse zonder olie.
  8. Stel de baktemperatuur in op 180°C en de baktijd op 8 minuten.
  9. 2 minuten voor het einde van de baktijd, open de lade en voeg een paar fijngehakte takjes platte peterselie toe.

Andere te ontdekken recepten:

Zoete aardappel frieten met gerookt paprika

Was en schil de zoete aardappelen, snij ze in friet vorm. Was de frieten, droog ze… +

Mini worstjes hapjes

Giet de worstjes zorgvuldig uit en droog ze op een blaadje keukenpapier of met een droge… +

Filobeursjes met Herve, peer en Luikse siroop

Was en schil de peer. Snij ze in blokjes. Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op… +