Oostendse tongetjes en gestoofd witloof

Aantal personen:
2 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
30 min
Waarvan kooktijd:
18 min

Ingrediënten:

  • 2 stronken witloof (andijvie) uit volle grond
  • 2 kl. boter
  • 2 tongetjes
  • 1 kl. olijfolie
  • 1 kl. citroensap
  • 1 opgeklopt ei
  • 2 el paneermeel
  • Enkele takjes peterselie

Stappen

  1. Laat uw friteuse zonder olie voorverwarmen op 200°C gedurende 3 minuten.
  2. Snij de witloof stronken in 2 in de lengte. Zodra het geluidsignaal weerklinkt, open de lade en plaats de witloof in de korf van uw friteuse zonder olie (hart van de witloof naar boven).
  3. Stel een baktemperatuur in van 200°C en een baktijd van 10 minuten.
  4. Twee minuten voor het einde van de baktijd, open de lade en voeg een klontje boter op beide halve stronken. Sluit de lade om de bakbeurt verder te zetten.
  5. Bereid ondertussen de tongetjes.
  6. Meng het paneermeel met de olijfolie en het citroensap in een bord. Voeg zout en peper toe. Dompel de tongetjes in het opgeklopte ei en dan in het paneermeel.
  7. Plaats de tongetjes in de korf van uw friteuse zonder olie.
  8. Stel de baktemperatuur in op 180°C en de baktijd op 8 minuten.
  9. 2 minuten voor het einde van de baktijd, open de lade en voeg een paar fijngehakte takjes platte peterselie toe.

Andere te ontdekken recepten:

Gebakken spruitjes met spekjes, citroen en tijm saus

Snij de spruitjes in 2 en verwijder de buitenste blaadjes. In een kom, meng de halve… +

Halloween : Mini hotdog mummies

Rol het bladerdeeg uit en snij het in lange repen van middelmatige breedte. Laat de CookAll… +

Luikse balletjes crousti-fondants

Voor de filobeursjes : Mix het oud brood en de peperkoek, en laat dan weken in… +