Huisgemaakte rundsbrochettes

Aantal personen:
3 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
40 min
Waarvan kooktijd:
20 min

Ingrediënten:

  • 18 stukken rund (gesneden van de rumsteak) van 2 cm
  • 18 kerstomaatjes
  • 2 uien
  • 8 à 10 soeplepels barbecuesaus naar keuze
  • 0,5 kg voorgekookte noedels te bakken

Stappen

  1. Laat de stukken rundsvlees marineren in de barbecuesaus gedurende 1/2u
  2. Schil en snij de uien in 4
  3. Dompel de brochettestokjes in water als ze van hout zijn
  4. Voor iedere brochette: prik een stuk vlees, een kerstomaat, een stuk ui en ga zo verder
  5. Laat het toestel opwarmen
    • Voor grill DUO SAVOR : Stand van de thermostaat = super high
    • Voor Plancha REVERSO: Stand van de thermostaat = 4-5
  6. Plaats de brochettes op de grillplaat als deze goed warm is en bak gedurende 6 minuten, draai de brochettes halverwege de baktijd
  7. Bereid ondertussen de noedels:
  8. Dompel de noedels in een kookpot met kokend water gedurende 2 minuten en giet af
  9. Voeg de barbecuesaus toe en roer de noedels op een laag vuurtje gedurende 1 minuut
  10. Plaats de noedels op een bord, leg de brochettes erboven op

Serveer onmiddellijk

Andere te ontdekken recepten:

Witte pens met appel

Schil de appels en snij ze in stukjes Bestrooi met kaneel, zout en peper Schil en… +

Mosselen à la plancha

Versnipper de selder blaadjes en enkele jonge ui stukjes Snij de gekonfijte tomaten in reepjes Doe… +

Groene asperges met een kruidensausje

De saus Smelt de boter op een zacht vuurtje Versnipper de sjalot zeer fijn Meng de… +