Frambozensorbet met Kriek

Aantal personen:
3 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u00
Waarvan kooktijd:
25 min

Ingrediënten:

  • Een flesje “Kriek framboos” van 25 cl
  • 200 g poedersuiker
  • 200 g verse frambozen

Stappen

  1. Mix de frambozen fijn en haal ze door een zeef
  2. Breng het bier en de poedersuiker aan de kook en laat afkoelen
  3. Zodra het bier-suikermengsel is afgekoeld, kan u de frambozenpulp toevoegen
  4. Stel de ijsmachine in voor een bereidingstijd van 25 minuten
  5. Zodra de spatel begint te draaien kan u de bereiding via de opening in het deksel in het toestel gieten
  6. De sorbet is klaar zodra het smeuïg en soepel wordt, maar let erop dat hij niet gaat korrelen

Andere te ontdekken recepten:

Yoghurtijs, saus van bosvruchten

Breng het water en de suiker aan de kook in een kookpot om een siroop te… +

Sorbet van Gilles

Breng het water, de suiker en de sinaasappelzeste aan de kook in een kookpot om een… +

Ijs met Belgische chocolade

In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel. Breng de… +