Ijs met Belgische chocolade

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u00
Waarvan kooktijd:
25 min

Ingrediënten:

  • 200 ml room
  • 200 ml volle melk
  • 4 eigelen
  • 150 g intens zwarte chocolade
  • 50 g suiker

Stappen

  1. In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel.
  2. Breng de melk aan de kook en doof vervolgens het vuur
  3. Giet de kokende melk geleidelijk aan bij het mengsel van suiker en eieren en blijf roeren
  4. Laat het mengsel indikken op een zacht vuur. Blijf hierbij steeds roeren totdat het mengsel de lepel bedekt. Haal vervolgens de bereiding van het vuur
  5. Voeg de stukjes (of korrels) zwarte chocolade toe aan de bereiding en meng totdat de chocolade volledig is gesmolten
  6. Laat de bereiding enkele uren afkoelen in de koelkast (5-10°C) voordat u het in de ijsmachine giet
  7. Zodra het mengsel goed is afgekoeld, stel de ijsmachine in op 25 minuten
  8. Zodra de spatel begint te draaien kan u de bereiding via de opening in het deksel in het toestel gieten
  9. Het ijs is klaar zodra het smeuïg en soepel wordt

Andere te ontdekken recepten:

Ijshoorntje

Meng de fijne suiker en de opgeklopte eieren. Voeg het zout, de vanillesuiker en de zachte… +

Speculoosijs

In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel Breng de… +

Dame Blanche

Het ijs In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel… +