Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u15
1u15
Waarvan kooktijd:
30 min
30 min
Ingrediënten:
- 250 g bloem
- 175 g fijne suiker
- 3 eieren
- 125 g boter
- 50 cl bier
- 1 snuifje zout
Stappen
- Bereid het deeg door alle ingrediënten, behalve de boter, in een kom te mengen.
- Meng het geheel tot u een glad deeg verkrijgt.
- Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Voeg geleidelijk de zachte boter toe om een compact deeg te verkrijgen.
- Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft.
- Open uw wafelijzer en leg op elke vorm ongeveer 2 soeplepels deeg.
- Sluit het toestel, druk op de handgrepen en draai uw wafelijzer 2-3 maal om zodat het deeg goed wordt verspreid.
- Eens de wafels gebakken zijn naar uw smaak en ze mooi goudbruin zijn, verwijder ze met de Frifri wafelvork.
- U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.
- Smakelijk !
Benodigdheden: Traditionele wafels 4×7 (M002)
Buiten de smaak en de traditie, zal het bier uw wafels een goddelijk luchtig trekje bezorgen !