Bierwafels

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u15
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 250 g bloem
  • 175 g fijne suiker
  • 3 eieren
  • 125 g boter
  • 50 cl bier
  • 1 snuifje zout

Stappen

  1. Bereid het deeg door alle ingrediënten, behalve de boter, in een kom te mengen.
  2. Meng het geheel tot u een glad deeg verkrijgt.
  3. Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  4. Voeg geleidelijk de zachte boter toe om een compact deeg te verkrijgen.
  5. Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft.
  6. Open uw wafelijzer en leg op elke vorm ongeveer 2 soeplepels deeg.
  7. Sluit het toestel, druk op de handgrepen en draai uw wafelijzer 2-3 maal om zodat het deeg goed wordt verspreid.
  8. Eens de wafels gebakken zijn naar uw smaak en ze mooi goudbruin zijn, verwijder ze met de Frifri wafelvork.
  9. U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.
  10. Smakelijk !

Benodigdheden: Traditionele wafels 4×7 (M002)

Buiten de smaak en de traditie, zal het bier uw wafels een goddelijk luchtig trekje bezorgen !

Andere te ontdekken recepten:

Authentieke Luikse Wafel door Confrérie de la Strème

*Recept van “La confrérie de la Strème”

Vier-vierde wafels

Scheidt het eiwit van het eigeel van de eieren. Meng de bloem, de suiker, de boter… +

Wafels van zoete aardappel van Valériane Greban

Voor de puree van zoete aardappelen : Schil de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes… +