Bierwafels

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u15
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 250 g bloem
  • 175 g fijne suiker
  • 3 eieren
  • 125 g boter
  • 50 cl bier
  • 1 snuifje zout

Stappen

  1. Bereid het deeg door alle ingrediënten, behalve de boter, in een kom te mengen.
  2. Meng het geheel tot u een glad deeg verkrijgt.
  3. Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  4. Voeg geleidelijk de zachte boter toe om een compact deeg te verkrijgen.
  5. Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft.
  6. Open uw wafelijzer en leg op elke vorm ongeveer 2 soeplepels deeg.
  7. Sluit het toestel, druk op de handgrepen en draai uw wafelijzer 2-3 maal om zodat het deeg goed wordt verspreid.
  8. Eens de wafels gebakken zijn naar uw smaak en ze mooi goudbruin zijn, verwijder ze met de Frifri wafelvork.
  9. U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.
  10. Smakelijk !

Benodigdheden: Traditionele wafels 4×7 (M002)

Buiten de smaak en de traditie, zal het bier uw wafels een goddelijk luchtig trekje bezorgen !

Andere te ontdekken recepten:

Fijne boterwafels

Giet de bloem, de fijne suiker, het zout en de vanillesuiker in een kom. Maak een… +

Noorse wafels

Meng alle ingrediënten in een kom tot u een glad en homogeen deeg verkrijgt. Maak grote… +

Ijshoorntje

Meng de fijne suiker en de opgeklopte eieren. Voeg het zout, de vanillesuiker en de zachte… +