Bierwafels

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u15
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 250 g bloem
  • 175 g fijne suiker
  • 3 eieren
  • 125 g boter
  • 50 cl bier
  • 1 snuifje zout

Stappen

  1. Bereid het deeg door alle ingrediënten, behalve de boter, in een kom te mengen.
  2. Meng het geheel tot u een glad deeg verkrijgt.
  3. Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  4. Voeg geleidelijk de zachte boter toe om een compact deeg te verkrijgen.
  5. Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft.
  6. Open uw wafelijzer en leg op elke vorm ongeveer 2 soeplepels deeg.
  7. Sluit het toestel, druk op de handgrepen en draai uw wafelijzer 2-3 maal om zodat het deeg goed wordt verspreid.
  8. Eens de wafels gebakken zijn naar uw smaak en ze mooi goudbruin zijn, verwijder ze met de Frifri wafelvork.
  9. U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.
  10. Smakelijk !

Benodigdheden: Traditionele wafels 4×7 (M002)

Buiten de smaak en de traditie, zal het bier uw wafels een goddelijk luchtig trekje bezorgen !

Andere te ontdekken recepten:

Italiaanse Croque-Monsieur

Beboter de sneetjes brood. Snij de mozzarella in fijne plakjes en plaats ze op 2 van… +

De Vegan Wafels van Maïa Cha

Meng al de ingrediënten in een kom.   Bak met Het Wafelijzer en de platen M001 of M002 

Ijshoorntje

Meng de fijne suiker en de opgeklopte eieren. Voeg het zout, de vanillesuiker en de zachte… +