Gevulde wafels met Belgische chocolade

Aantal personen:
10 Wafels
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u30
Waarvan kooktijd:
30 minuten

Ingrediënten:

  • 700 g bloem
  • 250 g halfzoute boter op kamertemperatuur
  • 25 cl lauwe melk (kamertemperatuur)
  • 30 g vers gist blokje
  • 4 hele eieren
  • 80 g blonde cassonade
  • 1 reep Belgische chocolade (melk of zwart naar smaak)

Stappen

Etapes :

  1. Los de verse gist op in de lauwe melk.
  2. Meng de melk met de opgeloste gist, de cassonade en de hele eieren in een kom.
  3. Meng gedurende 5 minuten met uw Mix’Saver (of een andere elektrische klopper/mixer) op gemiddelde snelheid.
  4. Voeg de boter toe in stukken.
  5. Meng nog 5 minuten, steeds op dezelfde snelheid.
  6. Maak een bol deeg in het midden van de kom en bedek met een vochtige doek.
  7. Laat op kamertemperatuur rusten gedurende 1 uur.
  8. Verdeel het deeg in deegstukken van 80 tot 85g. Maak er vervolgens deegbollen van.
  9. Laat Het wafelijzer opwarmen op thermostaatstand 8.
  10. Neem een bol, druk het op de vorm van de plaat M008.
  11. Leg een of meerdere stukken chocolade op de bovenkant van de wafel. Vouw het deeg van onder naar boven om alle chocolade te bedekken, sluit de twee delen van de deegbol met een spatel zodat de chocolade niet kan uitlopen tijdens het smelten. Dit kan op voorhand gedaan worden tijdens het maken van de deegbollen met de chocolade binnenin, in dit geval, zorg dat de chocolade goed in het midden ligt.
  12. Sluit Het wafelijzer en laat 2 minuten bakken.
  13. Haal de wafel uit de vorm met uw wafelvork.
  14. Smullen met de ganse familie!

Andere te ontdekken recepten:

Speculooswafels

Stappen: Kleine +:

Wafels met appel van Valériane Greban

Appelschijfjes : Snij een appel in schijfjes Droog de appelschijfjes in de oven De saus : Meng… +

Noorse wafels

Meng alle ingrediënten in een kom tot u een glad en homogeen deeg verkrijgt. Maak grote… +