Wafels met appel van Valériane Greban

Aantal personen:
4
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u
Waarvan kooktijd:
45min

Ingrediënten:

  • 400 g Niamh Cake Mix
  • Kaneel
  • 2-3 Appels
  • 180 g zachte boter
  • Honing
  • 1 limoen
  • 1 glas appelsap
  • Geleermiddel Agar-agar
  • Balsamicoazijn
  • Luikse Stroop

Stappen

  1. Appelschijfjes :
    • Snij een appel in schijfjes
    • Droog de appelschijfjes in de oven
  2. De saus :
    • Meng balsamicoazijn met Luikse Stroop in een pannetje op een klein vuurtje tot u een homogene saus verkrijgt. 
  3. Gekarameliseerde appelbolletjes :
    • Maak met een fruitlepel bolletjes van het vruchtvlees van de appel
    • Bak de appelbolletjes in boter met een beetje honing tot ze gekarameliseerd zijn   
  4. Appelgelei : In een pan :
    • Giet het sap van een limoen in een pan
    • Voeg 1 glas appelsap toe
    • Voeg het Agar-agar geleermiddel toe
    • Breng een paar minuten aan de kook
  5. Wafeldeeg :
    • Maak 180 g boter zacht met een klopper op lage snelheid. (Of in de microgolfoven)
    • Voeg 400 g Niamh Cake Mix, 4 eieren en een snuifje kaneel toe.
    • Klop met een keukenrobot 5 minuten op hoge snelheid tot u een gladde massa verkrijgt.  
    • Zet Het Frifri Wafelijzer aan met de M006 platen voor wafels in hartjesvorm, draai de thermostaat op stand 7 en wacht tot het rode lichtje uitgaat (teken dat Het Wafelijzer op temperatuur is).
    • Giet het deeg in de vorm en laat het 2 tot 3 minuten bakken tot het deeg goudgeel gebakken is.
    • Plaats de wafel op een bord, voeg de gekarameliseerde appelbolletjes toe, de blokjes appelgelei, de saus, de gedroogde appelschijfjes en een paar stukjes rauwe appel toe, bedek het geheel met saus.

Smakelijk!

Andere te ontdekken recepten:

Speculooswafels

Stappen: Kleine +:

Ijshoorntje

Meng de fijne suiker en de opgeklopte eieren. Voeg het zout, de vanillesuiker en de zachte… +

Luikse wafels

Bereid het deeg door de bloem, de melk, de vanillesuiker, de eieren, de gist en het… +