Aantal personen:
9 stucks
9 stucks
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u30
2u30
Waarvan kooktijd:
25 minuten
25 minuten
Ingrediënten:
- 21 g verse gist
- 135 g lauwe melk
- 375 g bloem
- 1 eigeel
- 1,5 ei
- 15 g cassonade
- 5 g zout
- 200 g zachte boter
- 150 g parelsuiker
Stappen
- Los de gist op in de lauwe melk in de kom van de keukenrobot.
- Voeg de bloem, de eieren, het eigeel, de cassonade en het zout toe.
- Kneed gedurende 5 minuten.
- Voeg geleidelijk de zachte boter toe en kneed gedurende 10 minuten. Het deeg moet elastisch worden.
- Maak een bol op de bodem van de kom en bedek met een folie. Laat op kamertemperatuur rusten gedurende 1u30.
- Voeg de parelsuiker toe en meng met een spatel.
- Maak deegbollen, plaats ze op bakpapier en laat 20 minuten rusten.
- Bak met Het Wafelijzer en de platen M001.