Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
15 min
15 min
Waarvan kooktijd:
4 min
4 min
Ingrediënten:
- 4 courgettes
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 3 el paneermeel of croutons om te mixen
- 100 g Parmezaan poeder
- 30 g maanzaad
- Fijn zout
- Peper
Stappen
- Was en droog de courgettes zorgvuldig
- Snij ze in de lengte in brede sneden
- Snij de verkregen sneden in de vorm van frietjes
- Zet 3 diepe borden klaar
- Doe in het eerste de bloem
- Doe in het tweede de eieren
- Doe in het derde het paneermeel of de gemixte croutons, de Parmezaan en de maanzaadjes
- Kruid met peper en zout naar smaak
- Laat uw friteuse voorverwarmen op 170°C
- Dompel de courgette reepjes achtereenvolgens in de 3 borden: bloem, ei en paneermeel
- Zodra het controlelampje uitgaat, plaats uw frietjes voorzichtig in de korf
- Dompel de korf in de olie en laat de frietjes gedurende 5 minuten bakken
- Haal de korf uit de olie
- Laat de korf even uitdruppen op de houder en plaats de frietjes op een bord met absorberend keukenpapier
- Verwijder het papier, kruid de frietjes naar smaak en laat het smaken!