Aantal personen: 
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u30
1u30
Waarvan kooktijd: 
15 min
15 min
Ingrediënten:
- 30 cl melk
 - 30 cl water
 - 150 g maïsmeel
 - 1 el Parmezaan
 - 20 g boter
 - Fijn zout
 
Stappen
- Meng de melk en het water in een kookpot en laat de mengeling opkoken
 - Voeg beetje bij beetje het maïsmeel toe en laat een tiental minuten koken
 - Laat de boter smelten en voeg samen met de Parmezaan toe aan de mengeling
 - Smeer het verkregen deeg uit op een plaat om een dikte van 2 tot 3 cm te verkrijgen
 - Laat afkoelen en plaats de plaat in de koelkast gedurende 1 uur
 - Laat uw friteuse voorverwarmen op 170°C
 - Snij het deeg in reepjes van 10 cm lang
 - Zodra het controlelampje uitgaat, plaats uw frietjes voorzichtig in de korf met voldoende plaats tussen de reepjes
 - Dompel de korf in de olie en laat uw frietjes gedurende 2 minuten bakken
 - Haal de korf uit de olie en controleer of ze gaar zijn
 - Indien u ze graag goed krokant hebt, dompel ze opnieuw in de olie gedurende 2 minute
 - Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder en plaats de frietjes op een bord met wat absorberend keukenpapier.
 - Zout de frietjes naar smaak en laat het smaken!
 
Wees voorzichtig met de reepjes om te vermijden dat ze breken




