Ganache van melkchocolade

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
15 min

Ingrediënten:

  • 175 g melkchocolade
  • 45 g pure chocolade
  • 125 ml verse room (40% vetgehalte)
  • 2 eetl. honing

Stappen

  1. Zet wat getempereerde chocolade uit de tempereermachine opzij in een kom.
  2. Breng de room in een steelpan aan de kook. Voeg de honing aan de hete room toe en roer tot hij volledig opgelost is.
  3. Giet 1/3 van dit mengsel op de chocolade. Roer met een houten of plastic lepel, steeds vanuit het midden van de kom. Voeg nog 1/3 toe en breng beetje bij beetje de vloeibare chocolade van de randen naar het midden. Voeg het laatste 1/3 deel toe en blijf roeren tot u een gladde en glanzende massa verkrijgt.
  4. Doe alles in de mixer voor een perfecte emulsie .

Gemouleerde pralines

Zet de ganache in de koelkast. Giet de ganache wanneer hij lauw (of bijna koud) is in een spuitzak en vul de omhulsels.

Omulde pralines

Laat een nacht afkoelen in de koelkast volgens de geselecteerde vorm. Omhul de pralines.

Andere te ontdekken recepten:

Praliné – citroen dessert bij Valériane Greban

Citroencremeux Hydrateer de gelatine. Meng de suiker met de citroen zeste. Voeg het citroensap en de… +

De orangettes van I Cook Master Class

Bereiding van de gekonfijte sinaasappelen Was de sinaasappelen en haal voorzichtig de schil ervan af, zorg… +

Studentenhaver met chocolade

Leg een vel vetvrij papier of bakpapier op een schotel. Giet de nog lauwe chocolade in… +