Aantal personen:
6 tot 8 personen
6 tot 8 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
3u30
3u30
Waarvan kooktijd:
25 min
25 min
Ingrediënten:
Voor het yoghurtijs
• 250 g poedersuiker
• 250 ml water
• 550 g kwark
• Het sap van 1⁄2 citroen
Voor de saus van bosvruchten
• 500 ml rode wijn
• 1 kaneelstokje
• 1 kruidnagel
• 125 g suiker
• 200 g rode vruchten (aardbeien, bramen, bosbessen en frambozen)
Stappen
- Breng het water en de suiker aan de kook in een kookpot om een siroop te verkrijgen
- Doof het vuur zodra de vloeistof licht wordt
- Zodra de siroop lauw is, voeg de kwark en het citroensap toe
- Laat de bereiding enkele uren afkoelen in de koelkast (5-10°C) voordat u het in de ijsmachine giet
- Zodra de bereiding goed is afgekoeld, stel de ijsmachine in op 25 minuten
- Zodra de spatel begint te draaien kan u de bereiding via de opening in het deksel in het toestel gieten
- Het yoghurtijs is klaar zodra het smeuïg en soepel wordt