Gegrilde aubergines & tzatziki

Aantal personen:
2 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
20 minuten

Ingrediënten:

  • 3 Aubergines
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 1 Komkommer
  • Gehakte look
  • Citroensap
  • Gehakte verse munt

Stappen

  1. Rasp de komkommer en laat uitlekken.
  2. Verwarm je grill voor op “MED” of je plancha op middelhoog vuur.
  3. Snijd de aubergines in de lengte in dikke plakken.
  4. Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie, zout en peper.
  5. Leg de aubergineplakken op het hete oppervlak van de grill of plancha en bak ze ongeveer 4 tot 5 minuten, tot ze zacht en goed gegrild zijn.
  6. Bereid ondertussen de tzatziki met je Daily Mix blender. Meng de Griekse yoghurt, geraspte komkommer, gehakte knoflook, citroensap, verse munt, zout en peper.
  7. Serveer de plakken gegrilde aubergine warm met een royale portie tzatziki spread erop of ernaast.
  8. Garneer met gehakte verse munt voor een extra vleugje frisheid.

Andere te ontdekken recepten:

Crushed ice

Vul de helft van de 1L beker met ijsblokjes – niet nodig water toe te voegen… +

Homemade frambozenlimonade

Maak crushed ice: plaats de ijsblokjes in de 400ml kan met het kruismes en gebruik de… +

Groene vitaliteit smoothie

Doe alle ingrediënten in de 1L beker Gebruik de kruismessen Mix op lage snelheid tot u… +