De wafel, de andere Belgische specialiteit

En als we nu eens zouden profiteren van de paasvakantie om wafels te bakken? In hartjesvorm of traditioneel, hartig of zoet, met of zonder topping. Met de 8 verwisselbare platen van uw Frifri Wafelijzer, is variatie troef.

Het Wafelijzer dat de tand des tijds doorstaat

Het Frifri Wafelijzer roept nostalgie op bij de wafelliefhebbers. Het historisch model van het merk is nog niets verouderd. Want, ja, de verschillende toestellen zijn dezelfde sinds de jaren 50. Deze duurzaamheid biedt veel meer dan een goede herinnering bij de nostalgici. Dankzij deze duurzaamheid kan het toestel bewaard worden en van generatie op generatie worden doorgegeven. Een mooie gelegenheid om alle tips & tricks van onze grootmoeders en duizend-en-een familiegeheimen voor heerlijke wafels door te geven.

Het geheim van zijn duurzaamheid is, onder andere, de gebruikte materialen. Het toestel zelf is in bakeliet, terwijl de platen van gietijzer zijn. Onbreekbaar, eenvoudig te reinigen, met zulke kwaliteiten aarzelt men niet langer het wafelijzer uit te halen voor een heuse wafelenbak, hartig of zoet.

Luikse of Brusselse wafel?

Het voordeel van wafels is dat er voor ieder wat wils is. Van het boterwafeltje tot de wafel met slagroom over de goed gebakken wafel met suikerparels, u kan genieten van de grote klassiekers of uw recept personaliseren om een unieke specialiteit te creëren.

Nu we het over grote klassiekers hebben, hebt u het liefste de Luikse of de Brusselse wafel? Aan de ene kant, de heerlijke geur van gekarameliseerde suiker en de zachte en toch krokante structuur van een Luikse wafel. Aan de andere kant, het smeuïge van de Brusselse wafel, versierd met schuimige slagroom of poedersuiker. In haar culinaire blog deelt Yumelise haar mooiste herinneringen en haar lievelingsrecepten om wafels “uit het noorden” te bakken.

Wafels zijn ook heerlijk in een hartige versie. En aangezien ze, net als de frietjes, een echte “Made in Belgium” specialiteit zijn, waarom zouden we ze niet combineren met bier, aardappel en Belgische kaas in een recept? Heel België in een enkel gerecht! Uw beurt om uw eigen recepten te creëren.

Hartig of zoet, de wafels zijn altijd perfect met Het Frifri Wafelijzer en zijn draaisysteem. Tijdens het bakken volstaat het om het toestel te draaien om een perfecte verdeling van het deeg en een uniform bakresultaat te verkrijgen. Echte professionele wafels!

Geen wafels, dank je wel, ik verkies croque-monsieur

Suiker is niet uw ding? Wafels zijn niet uw lievelingsgerecht? Plaats de aangepaste plaat in uw wafelijzer en maak heerlijke croques in sandwich vorm. Iedereen geniet snel van zijn sandwich met gesmolten kaas.

Om uw bereidingen te begeleiden, denk ook aan bijgerechten. Smoothies, fruitsap of milkshakes voor de zoete versies. Tapenades, soepen, puree of groentesappen voor de hartige versies. De Blender Daily Mix zal u helpen bij het bereiden ervan.

Andere publicaties

Chocoladefiguurtjes met Pasen, een heerlijke traditie

Waarom delen we met Pasen chocoladefiguurtjes uit? Waar komt de traditie van genieten van chocolade in… +


Categorie(ën): Blog

In het land der friteuses, is de Frifri friteuse koningin

Het frietje, een Belgische gevestigde waarde dat we niet meer moeten voorstellen. En om frietjes te… +


Categorie(ën): Blog

Het geslaagde huwelijk van de staafmixer en het vacuümtoestel

Geniet van de winter om u op te warmen met smeuïge soepen, of om gerechtjes te… +


Categorie(ën): Blog