De Dubbele Kuip Friteuse: een ongekende troef in je keuken

Al is de Dubbele Kuip Friteuse waarschijnlijk de minst bekende van alle friteuses, ze is zoveel meer dan een simpel kookapparaat. Het is een polyvalent toestel waarmee je een waaier aan heerlijke gerechten kan klaarmaken. Benieuwd naar hoe je je Dubbele Kuip Friteuse het best gebruikt? Volg dan onze technische tips en check onze receptideeën.

Zoals altijd bij Frifri: safety first!

Wanneer je aan de slag gaat met een friteuse, is veiligheid het allerbelangrijkste. Alle friteuses van Frifri, waaronder ook de Dubbele Kuip Friteuse, zijn voorzien van een gepatenteerde bedieningskolom. Andere kenmerken zijn het compacte, uitgepuurde design, maar vooral: de temperatuurregelaar die zich aan de achterkant bevindt. Zo kan je de temperatuur in alle veiligheid instellen, zonder dat je je armen boven de kuip moet houden.

De Dubbele Kuip Friteuse is voorzien van twee bedieningskolommen en dus van twee weerstanden, elk van 3200 W. Dat betekent dat sommige elektrische installaties de aansluiting en het gelijktijdige gebruik van de twee weerstanden op hetzelfde elektrische circuit niet aankunnen. Stop elke friteuse daarom in een ander stopcontact en zorg ervoor dat beide punten geen deel uitmaken van hetzelfde elektrische circuit.

Gelijktijdig frituren

Nadat je de nodige veiligheidsmaatregelen hebt genomen, kan je aan de slag en kan je twee verschillende producten tegelijkertijd klaarmaken. Denk bijvoorbeeld eens aan deze recepten:

1. Knapperige frietjes met garnaalbeignets. Bak de goudgele frietjes in de ene kuip en de garnaalbeignets in de andere. Zo krijg je twee Belgische klassiekers zonder dat de smaken zich vermengen. Een echte streling voor de smaakpapillen!

2. Belgische frietjes: het fameuze dubbel bakken. Volg je trouw de Belgische traditie, dan bak je je frietjes ongetwijfeld twee keer. Je kan ze voorbakken in de eerste kuip, op een lagere temperatuur, en ze vervolgens overbrengen naar de tweede kuip, waar je ze op een hogere temperatuur bakt om zowel dat knapperige korstje als die zachte binnenkant te krijgen.

3. Samosa’s en naan. Bak samosa’s gevuld met vlees, groenten of kaas in de ene kuip en maak in de andere naan, een Indisch platbrood dat perfect bij de samosa’s past.

4. Frietjes en gebakken kip. In de ene kuip bak je je frietjes, met een knapperige buitenkant en een fantastische zachte binnenkant. In de andere frituur je gekruide stukken kip tot ze mooi gekleurd en heerlijk sappig zijn.

5. Fish & Chips. Ga de Engelse toer op en maak frietjes in de ene kuip, en lekkere gepaneerde vis in de andere. Zo krijg je een Britse maaltijd volgens de regels van de kunst.

Smullen voor het hele gezin

Dankzij de ruime capaciteit van de Dubbele Kuip Friteuse van Frifri (2 x 3,5 l of 2 x 4,5 l) is dit een ideale keuze voor grote gezinnen … maar ook voor de iets kleinere. Zo zet je makkelijk grote hoeveelheden frietjes, gebakken kip, beignets en allerlei andere gerechten op tafel. Ideaal om de honger te stillen! Want wat is er fijner dan allemaal samen op hetzelfde moment de voetjes onder tafel te schuiven?

Verschillende oliën voor authentieke smaken Ben je een echte frietjeslover, dan vind je het misschien wel fijn om één olie exclusief voor frietjes te gebruiken en een andere olie te voorzien voor andere bereidingen. Zo blijft de authentieke smaak van je frietjes bewaard en wordt ze niet beïnvloed door andere gerechten. En omgekeerd natuurlijk. Kies daarom voor twee soorten olie: niet alleen krijg je gegarandeerd de juiste smaak, je vermijdt ook verspilling.

Zoet en hartig in één klap

Dankzij je Dubbele Kuip Friteuse van Frifri kan je ook experimenteren met zoete en hartige smaken, en dat met één enkel toestel. Denk aan de demonstratie van dubbel bakken tijdens onze live sessie met Valériane Greban: een fantastisch recept van kroketjes met chocolade aan de ene kant en heerlijke spring rolls aan de andere. De twee aparte kuipen van de Dubbele Kuip Friteuse zorgen ervoor dat je allerhande gerechten tegelijkertijd klaarmaakt zonder dat de smaken zich kunnen vermengen.

Je ziet het, met de Dubbele Kuip Friteuse van Frifri haal je een toestel in huis met oneindig veel mogelijkheden. Volg bovenstaande technische tips, laat je inspireren door onze receptideeën, en zo gaat een nieuwe wereld van smaken en culinaire creaties voor je open. Tijd dus om je schort aan te trekken, je favoriete ingrediënten klaar te leggen en de Dubbele Kuip Friteuse van Frifri aan het werk te zetten!

Andere publicaties

Hoe krijg je je wafelijzer écht schoon?

Je wafelijzer van Frifri goed schoonmaken is een logische, maar essentiële stap om de levensduur van… +


Categorie(ën): Blog

Vier tips voor perfecte friet 

De juiste aardappel kiezen, snijden, twee maal bakken en de juiste olie kiezen. Vier aandachtspunten en… +


Categorie(ën): Blog

Vandaag is het Maria-Lichtmis! Kom maar op met die pannenkoeken!!!

Een beetje cultuur… Maria-Lichtmis is een christelijk feest dat elk jaar gevierd wordt op 2 februari… +


Categorie(ën): Blog