Perfect tempereren voor al uw chocolade fantasietjes

Tempereren, het is een kunst. Een kunst binnen handbereik van alle chocoladeliefhebbers dankzij De Chocolatière. Wilt u de geheimen tot succes kennen? Volg de gids en geniet van enkele tips om chocolade lekkernijen te maken als een chef.

Tempereren, het is niet enkel laten smelten

Het is zo ver, u heeft besloten recepten te bereiden op basis van chocolade. Niet nodig alle potten en pannen en ander keukengerei uit de kast te halen. Een chocoladecouverture en De Frifri Chocolatière voldoen voor het bereiden van uw glazuren, pralines, paaseitjes en -haasjes, simpel, snel en met een professioneel resultaat! Met een kwaliteitschocolade, maar ook met eenvoudig materiaal, efficiënt en geschikt voor iedereen, voor u, maar ook voor de professionals, wordt het dit jaar, zeker weten, bijzonder.

Het tempereren, dat is HET geheim tot succes. Tempereren als een professional, dat is de chocolade laten smelten op de ideale temperatuur om een perfecte kristallisatie te bekomen. De temperatuur moet hoger of lager zijn in functie van het gehalte cacaoboter van de chocolade, verschillend naargelang u zwarte, melk of witte chocolade bewerkt. Eens op temperatuur, laat men de chocolade afkoelen om dan de temperatuur van de chocolade omhoog te halen om het te bewerken om heerlijke glazuren, pralines en andere chocolade vormen te maken.

Inderdaad, dankzij De Chocolatière, bewerkt u chocolade eenvoudig om gladde, blinkende, krokante, eenvoudig los te maken vormen te verkrijgen, zonder wit worden van de chocolade en eenvoudig te bewaren. Ingewikkeld? Niet met De Frifri Chocolatière, waarmee u de chocolade heel eenvoudig kan bewerken. Lang? Helemaal niet, maximum 30 minuten en klaar is kees

Haal uw Frifri tempereermachine uit en dankzij haar pralinevorm, inox spatel, spuitzakken en digitale thermometer om de temperatuur te meten hebt u alles bij de hand om uw lievelingslekkernijen te bereiden.

Voor alle leeftijden en alle expertiseniveau ’s

Pralines, vormen, glazuren…. De professionals raden eveneens De Chocolatière aan om chocolade te bewerken. Een receptenboek van Laurent Gerbaud, Belgische Maître chocolatier, wordt trouwens met de tempereermachine meegeleverd. De inspiratie, als ze komt van grote chefs, dat is toch heel wat. Voor de nieuwsgierigen, ontdek de tips van Laurent om chocolade te tempereren in beelden.

U moet geen expert zijn om De Chocolatière te gebruiken. Dankzij het gebruiksgemak kan iedereen het gebruiken. Lang leve lekkernijen maken met de kinderen of kleinkinderen, om nog te zwijgen over uw gasten die versteld zullen staan van uw homemade pralines bij de koffie!

Geniet ook van de vormen meegeleverd met uw toestel of eenvoudig te bestellen. Maak met de pralinevorm niet minder dan 21 pralines met 7 verschillende vormen. Dankzij de vormen van de paasset van Frifri, zal groot en klein zijn eigen paaschocolaatjes in 3D kunnen bereiden! Rest nog enkel ze aan de paashaas mee te geven. Hij zal ze in de tuinen verstoppen. Tot grote vreugde van kleine en grote lekkerbekken.

Andere publicaties

Chocoladefiguurtjes met Pasen, een heerlijke traditie

Waarom delen we met Pasen chocoladefiguurtjes uit? Waar komt de traditie van genieten van chocolade in… +


Categorie(ën): Blog

In het land der friteuses, is de Frifri friteuse koningin

Het frietje, een Belgische gevestigde waarde dat we niet meer moeten voorstellen. En om frietjes te… +


Categorie(ën): Blog

Het geslaagde huwelijk van de staafmixer en het vacuümtoestel

Geniet van de winter om u op te warmen met smeuïge soepen, of om gerechtjes te… +


Categorie(ën): Blog