Retro en Vintage, de friteuses zonder olie die variatie brengen in de keuken

Minder vet, en daardoor gezonder, bakken in een friteuse zonder olie biedt talloze lekkernijen. Krokante frietjes, maar ook smeuïge desserten: van het voorgerecht tot het dessert, de friteuse zonder olie blijft verbazen.

Een friteuse zonder olie met heerlijke rondingen

Zwart voor het Retro model en beige voor het Vintage model, twee kleuren voor een friteuse zonder olie, tegelijk mooi en praktisch. Hier, geen digitale schermen, maar ronde vormen die verwijzen naar de elegantie van de keukens van de jaren vijftig.

Ook al verwijst haar look naar de keuken van weleer, de werking is super simpel en intuïtief. Te beginnen met het starten. Zet uw friteuse aan, stel de gewenste temperatuur en de timer in. Slechts enkele minuten om voor te verwarmen of de aangegeven tijd voor het recept zonder voorverwarming. Wanneer de timer stopt, begin te bakken of lekker te smullen. U hebt geen inspiratie noch aanleg als chef kok?

Aangezien de korf de bodem van de kuip niet raakt, drupt het teveel aan vet of water op de bodem doorheen de bakbeurt. Een detail volgens u? Niet indien u uw bakbeurt nog gezonder wil maken. Het teveel aan vet blijft in uw friteuse, niet op uw bord.

Wanneer u gedaan hebt, kan u alles heel snel reinigen. De korf en de kuip zijn verwijderbaar en vaatwasser bestendig. Uw friteuse is zo terug klaar voor de volgende bakbeurt.

Chocolade in mijn friteuse

Van het aperitief tot het dessert, alles, of toch bijna, kan in de friteuse zonder olie. De klassiekers, uiteraard, zoals diepvries of home made frietjes en de gepaneerde bereidingen die krokant en smaakvol blijven. Maar ook meer verrassende recepten.

De friteuses zonder olie Retro of Vintage werken met hete lucht zoals een oven. Alles wat u in een oven kan bereiden kan dus ook in uw friteuse zonder olie. Met een bijkomend voordeel: aangezien uw friteuse compact is, wordt de hete lucht snel en uniform verdeeld! Snel en heerlijk resultaat verzekerd.

Verras uw gasten en verkondig met trots bij het opdienen van het dessert dat u chocolade fondants hebt gemaakt … in uw friteuse zonder olie! Een klassiek recept dat u in uw lievelingsvormen kan bereiden. Bereid het deeg, giet ze in een vorm naar keuze en doe deze in het toestel. Enkele minuten later is het al klaar. Een bolletje home-made vanille-ijs om hierbij te serveren? Geen probleem met De Frifri Sorbetière.

Gezond, bourgondisch, traditioneel koken, alles is mogelijk in uw friteuse zonder olie. Met een constante: uw recepten zonder olie zijn nog nooit zo gevarieerd en heerlijk geweest.
Heb je wat inspiratie nodig? Bekijk onze receptideeën om in uw zonder olie friteuse te bereiden.

Andere publicaties

Chocoladefiguurtjes met Pasen, een heerlijke traditie

Waarom delen we met Pasen chocoladefiguurtjes uit? Waar komt de traditie van genieten van chocolade in… +


Categorie(ën): Blog

In het land der friteuses, is de Frifri friteuse koningin

Het frietje, een Belgische gevestigde waarde dat we niet meer moeten voorstellen. En om frietjes te… +


Categorie(ën): Blog

Het geslaagde huwelijk van de staafmixer en het vacuümtoestel

Geniet van de winter om u op te warmen met smeuïge soepen, of om gerechtjes te… +


Categorie(ën): Blog