Veiligheid in de keuken, daar zweren we bij.

Wist je dat een kwart van de ongevallen thuis in de keuken gebeurt? Deze “danger zone” vertegenwoordigt niet alleen 25% van de ongevallen, bij nog eens een kwart daarvan zijn zelfs kinderen van 1 tot 5 betrokken. Daarom zweren wij van Frifri bij veiligheid! Het nieuwe Cool Touch-omhulsel is een van de accessoires die we speciaal voor jullie veiligheid ontwikkeld hebben.

Opgepast voor snij- en brandwonden!

Kinderen zijn nieuwsgierig. Ze willen alles aanraken, proberen en zien, ze willen overal bij zijn. Zodra ze een stap in de keuken zetten, schiet het risico op brand- en snijwonden de hoogte in. En dus moet jij extra waakzaam zijn om allerhande pijntjes of zelfs ritjes naar de spoed te vermijden.

Beperk het risico op brandwonden

Kom nooit met een gloeiend hete kookpot of pan in de buurt van je kind. Kies indien mogelijk voor een oven met hittebescherming of geïsoleerde deur.

Zet je potten en pannen zo ver mogelijk van de rand van het fornuis en draai de handgrepen van je weg, zodat je kleintjes ze niet kunnen bereiken.

Draai de kraan altijd in de stand die koud water geeft. Zo kan je kind zich niet verbranden wanneer het zijn handen in warm of zelfs kokend water zou steken.

Vermijd snijwonden 

Beveilig lades met scherpe voorwerpen, zodat ze moeilijker te openen zijn. Wanneer je de vaatwasser vult, zet de messen dan altijd met de punt naar beneden.

Trek de stekker van je elektronische toestellen altijd uit en berg ze op, zodat ze niet gebruikt kunnen worden wanneer je niet in de buurt bent.

Uitglijden en vallen

De eerste en uiteindelijk meest logische voorzorgsmaatregel is: laat kinderen nooit alleen. Dat geldt ook voor de allerjongsten in hun hoge kinderstoel. Een kleine onoplettendheid … en een ongeval is zo snel gebeurd. Om het risico op vallen te vermijden, ruim je meteen eten of water op dat op de vloer is beland. Want voor je het weet, wordt je keuken een schaatsbaan. Probeer ook geen zware of warme voorwerpen te gebruiken wanneer je je kind draagt.

Beschermomhulsel Cool Touch: samen met de kinderen aan het werk in de keuken, zonder risico op brandwonden

Met het hele gezin wafels bakken zonder dat je bang hoeft te zijn dat iemand zijn vingers brandt? Een fluitje van een cent dankzij de Cool Touch. Deze thermische omhulsels zijn gemaakt in Frankrijk en beschermen de handen tegen allerlei brandwonden.

In enkele makkelijke stappen klik je het omhulsel op je wafelijzer zodat het veilig is in gebruik. Ook je kinderen kunnen nu in alle veiligheid helpen bij het bakken van lekkere wafels. Natuurlijk blijft toezicht door volwassenen een must, vooral bij het openen van het wafelijzer en het maken van het deeg.

Combineer je nieuwe wafelijzer met het Cool Touch-omhulsel voor de ideale mix van efficiëntie, veiligheid en bakplezier. Het beste van al? Het resultaat natuurlijk: overheerlijke, knapperige wafels, in een handomdraai en in alle veiligheid gebakken voor en door de hele familie. Geef toe, die kans kan je toch niet laten liggen?

Andere publicaties

Hoe krijg je je wafelijzer écht schoon?

Je wafelijzer van Frifri goed schoonmaken is een logische, maar essentiële stap om de levensduur van… +


Categorie(ën): Blog

Vier tips voor perfecte friet 

De juiste aardappel kiezen, snijden, twee maal bakken en de juiste olie kiezen. Vier aandachtspunten en… +


Categorie(ën): Blog

Vandaag is het Maria-Lichtmis! Kom maar op met die pannenkoeken!!!

Een beetje cultuur… Maria-Lichtmis is een christelijk feest dat elk jaar gevierd wordt op 2 februari… +


Categorie(ën): Blog