Luikse wafels

Aantal personen:
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u30
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 750 g bloem
  • 25 cl melk
  • 450 g zachte boter
  • 4 eieren
  • 600 g parelsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje gist
  • 1 snuifje zout

Stappen

  1. Bereid het deeg door de bloem, de melk, de vanillesuiker, de eieren, de gist en het zout in een kom te mengen.
  2. Klop het geheel tot u een glad en homogeen deeg verkrijgt. Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  3. Voeg geleidelijk de zachte boter toe om een compact deeg te verkrijgen. Voeg de parelsuiker toe.
  4. Maak deegbolletjes van ongeveer 100 g.
  5. Laat het deeg 15 minuten rusten op kamertemperatuur.
  6. Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft. Open uw wafelijzer en plaats een bolletje per vorm.
  7. Sluit het toestel, druk op de handgrepen en draai uw wafelijzer 2-3 maal om zodat het deeg goed wordt verspreid.
  8. Eens de wafels gebakken zijn naar uw smaak en ze mooi goudbruin zijn, verwijder ze met de Frifri wafelvork. U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.
  9. Smakelijk !

Benodigheden: Brusselse & Luikse wafels 4 x 6 (M001)

De stukken gesmolten suiker zullen u doen smelten !

Andere te ontdekken recepten:

Italiaanse Croque-Monsieur

Beboter de sneetjes brood. Snij de mozzarella in fijne plakjes en plaats ze op 2 van… +

Bierwafels

Bereid het deeg door alle ingrediënten, behalve de boter, in een kom te mengen. Meng het… +

Kaneelwafels

Doe de bloem, de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het… +