IJs met munt en chocoladestukjes

Aantal personen:
4
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
30 minuten
Waarvan kooktijd:
5

Ingrediënten:

  • 25 cl vloeibare room
  • 25 cl volle melk
  • 50 g suiker
  • Munt extract
  • Verse munt
  • Stukjes chocolade

Stappen

  1. Meng de room, de melk en de suiker in een kookpot.
  2. Verwarm zachtjes tot de suiker is opgelost.
  3. Hak ondertussen de verse munt met uw Daily Mix.
  4. Haal het mengsel room/melk van het vuur en voeg de verse gehakte munt en het munt extract naar smaak toe.
  5. Meng goed en laat afkoelen.
  6. Giet het mengsel in De Sorbetière en laat gedurende 20 minuten draaien.
  7. Voeg de chocolade stukjes toe terwijl De Sorbetière blijft draaien.
  8. Laat opnieuw 20 minuten draaien.
  9. Doe het verkregen ijs in een luchtdichte opbergdoos en plaats deze enkele uren in de diepvriezer.  
  10. Serveer het ijs  

Andere te ontdekken recepten:

Sorbet van Gilles

Breng het water, de suiker en de sinaasappelzeste aan de kook in een kookpot om een… +

Ijs met Belgische chocolade

In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel. Breng de… +

Dame Blanche

Het ijs In een kom, klop de eigelen en de suiker los tot een luchtig mengsel… +