Frietjes “à la churros” met zeste

Aantal personen:
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
2u15
Waarvan kooktijd:
10 min

Ingrediënten:

  • 500 g bloem
  • Citroenzeste
  • 5 eieren
  • 100 g fijne suiker
  • 100 g boter
  • 1/2 2 zakje gist
  • 40 g cassonade
  • 100 g fijne suiker
  • 1 snuifje zout
  • 8 cl water

Stappen

  1. Meng meel, schil, eieren, fijne suiker, gist, zout en water
  2. Kneed tot u een glad en homogeen deeg verkrijg
  3. Bedek en laat het deeg rusten in de koelkast gedurende 2 uur
  4. Laat uw friteuse voorverwarmen op 170°C
  5. Smeer het deeg uit en snij reepjes van 10 cm lang
  6. Zodra het controlelampje uitgaat, giet de reepjes in de korf en dompel deze in de olie
  7. Laat de frietjes bakken gedurende 5 tot 10 minuten
  8. Haal de korf uit de olie om te controleren of de frietjes gaar zijn – dompel opnieuw in de olie indien nodig
  9. Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder, schud de korf en giet de frietjes in een kom met absorberende keukenpapier
  10. Schud de frietjes 3-4 maal op in het keukenpapier en verwijder het papier
  11. Strooi de frietjes royaal met de bruine suiker en het fijne suiker mengsel en geniet ervan!

Vergezel de frietjes met een zoete ketchup op basis van appel en rode vruchten!

Andere te ontdekken recepten:

Pignolati  avec miel

Pignolati

Speciaal voor carnaval worden pignolati gebakken, kleine honingbeignets, typisch voor Sicilië en Calabrië.

Diepgevroren frietjes

Laat uw friteuse voorverwarmen op 180°C Zodra het controlelampje uitgaat, doe de diepvriesfrietjes in de korf… +