Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
10 min
10 min
Waarvan kooktijd:
7 min
7 min
Ingrediënten:
- 600 g diepvries frieten
- Fijn zout
Stappen
- Laat uw friteuse voorverwarmen op 180°C
- Zodra het controlelampje uitgaat, doe de diepvriesfrietjes in de korf en dompel deze onder in de olie
- Verminder de temperatuur van de thermostaat tot 170° en laat de frietjes gedurende 4 tot 5 minuten bakken
- Haal de korf uit de olie en plaats hem op de houder op de rand van de kuip
- Draai de thermostaat op 190° en wacht tot het controlelampje uitgaat
- Dompel de frietjes opnieuw onder gedurende 1 à 2 minuten
- Eens de bakbeurt gedaan is, laat de korf even uitdruppen op de houder en giet de frietjes in een kom met keukenpapier
- Schud de frietjes 3-4 maal op in het keukenpapier en verwijder het keukenpapier
- Bestrooi de frietjes met wat zout naar smaak en smullen maar!
Voeg wat fleur de sel toe bij het opdienen