Aantal personen:
6 personen
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u30
1u30
Waarvan kooktijd:
30 min
30 min
Ingrediënten:
- 750 g bloem
- 25 cl melk
- 450 g zachte boter
- 4 eieren
- 600 g parelsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 zakje gist
- 1 snuifje zout
Stappen
- Bereid het deeg door de bloem, de melk, de vanillesuiker, de eieren, de gist en het zout in een kom te mengen.
- Klop het geheel tot u een glad en homogeen deeg verkrijgt. Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Voeg geleidelijk de zachte boter toe om een compact deeg te verkrijgen. Voeg de parelsuiker toe.
- Maak deegbolletjes van ongeveer 100 g.
- Laat het deeg 15 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft. Open uw wafelijzer en plaats een bolletje per vorm.
- Sluit het toestel, druk op de handgrepen en draai uw wafelijzer 2-3 maal om zodat het deeg goed wordt verspreid.
- Eens de wafels gebakken zijn naar uw smaak en ze mooi goudbruin zijn, verwijder ze met de Frifri wafelvork. U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.
- Smakelijk !
Benodigheden: Brusselse & Luikse wafels 4 x 6 (M001)
De stukken gesmolten suiker zullen u doen smelten !