Luikse wafels

Aantal personen:
6 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
1u30
Waarvan kooktijd:
30 min

Ingrediënten:

  • 750 g bloem
  • 25 cl melk
  • 450 g zachte boter
  • 4 eieren
  • 600 g parelsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje gist
  • 1 snuifje zout

Stappen

  1. Bereid het deeg door de bloem, de melk, de vanillesuiker, de eieren, de gist en het zout in een kom te mengen.
  2. Klop het geheel tot u een glad en homogeen deeg verkrijgt. Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  3. Voeg geleidelijk de zachte boter toe om een compact deeg te verkrijgen. Voeg de parelsuiker toe.
  4. Maak deegbolletjes van ongeveer 100 g.
  5. Laat het deeg 15 minuten rusten op kamertemperatuur.
  6. Laat uw Frifri wafelijzer opwarmen tot het controlelampje dooft. Open uw wafelijzer en plaats een bolletje per vorm.
  7. Sluit het toestel, druk op de handgrepen en draai uw wafelijzer 2-3 maal om zodat het deeg goed wordt verspreid.
  8. Eens de wafels gebakken zijn naar uw smaak en ze mooi goudbruin zijn, verwijder ze met de Frifri wafelvork. U kan meteen starten met de volgende bakbeurt.
  9. Smakelijk !

Benodigheden: Brusselse & Luikse wafels 4 x 6 (M001)

De stukken gesmolten suiker zullen u doen smelten !

Andere te ontdekken recepten:

De Vegan Wafels van Maïa Cha

Meng al de ingrediënten in een kom.   Bak met Het Wafelijzer en de platen M001 of M002 

Gevulde wafels met appel compote

Meng de appel compote met de Maizena. Warm de helft van de melk op, zonder te… +

Vier-vierde wafels

Scheidt het eiwit van het eigeel van de eieren. Meng de bloem, de suiker, de boter… +