Ganache van witte chocolade met kokos

Aantal personen:
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
15 min

Ingrediënten:

  • 200 g witte chocolade
  • 125 ml kokosmelk

Stappen

  1. Zet wat getempereerde chocolade uit de tempereermachine opzij in een kom.
  2. Breng de kokosmelk in een steelpan aan de kook.
  3. Giet 1/3 van dit mengsel op de chocolade. Roer met een houten of plastic lepel, steeds vanuit het midden van de kom. Voeg nog 1/3 toe en breng beetje bij beetje de vloeibare chocolade van de randen naar het midden. Voeg het laatste 1/3 deel toe en blijf roeren tot u een gladde en glanzende massa verkrijgt.
  4. Doe alles in de mixer voor een perfecte emulsie .

Gemouleerde pralines

Zet de ganache in de koelkast. Giet de ganache wanneer hij lauw (of bijna koud) is in een spuitzak en vul de omhulsels.

Omulde pralines

Laat een nacht afkoelen in de koelkast volgens de geselecteerde vorm. Omhul de pralines. Voor een kokostopping legt u de in chocolade omhulde pralines met een vork rechtstreeks op een bord met geraspte kokos.

Andere te ontdekken recepten:

Praliné – citroen dessert bij Valériane Greban

Citroencremeux Hydrateer de gelatine. Meng de suiker met de citroen zeste. Voeg het citroensap en de… +

Melo cake natuur met knapperige praliné kern van Spatules & fouets

Voor de knapperige praliné vulling Leg de hazelnoten 15 minuten in de oven op 170° C… +

Praliné van pindanoten

Smelt de chocolade in een dubbele ketel of zet wat getempereerde chocolade uit de tempereermachine opzij… +