Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
15 min
15 min
Waarvan kooktijd:
7 min
7 min
Ingrediënten:
- 10 nieuwe wortelen met loof
- Fijn zout
Stappen
- Was en schil de wortelen zonder het loof af te snijden
- U kan het loof inkorten en maar een of twee centimeter overlaten
- Droog de wortelen zorgvuldig met absorberend keukenpapier of een zuivere doek
- Laat uw friteuse voorverwarmen op 170°C
- Zodra het controlelampje uitgaat, plaats uw wortelen in de korf (loof uit de korf) en dompel in de olie
- Laat de frietjes gedurende 5 tot 7 minuten bakken
- Haal de korf uit de olie en schud goed op
- Laat de korf even uitdruppen op de houder en doe de wortelen in een kom met wat absorberend keukenpapier
- Schud de wortelen 3-4 maal op in het keukenpapier en verwijder het papier
- Zout uw wortelen royaal en laat het smaken!
U kan ook uw wortelen in fijne reepjes snijden en het loof eraf snijden voordat u ze bak