Aantal personen:
4 personen
4 personen
Bereiding (kooktijd inbegrepen):
45 min
45 min
Waarvan kooktijd:
10 min
10 min
Ingrediënten:
- 4 dikke steaks
- Extra Virgin olijfolie
- 1 kg diepvries frieten
- 1 sla
- Zout en peper
Stappen
- Haal het vlees 15 tot 30 minuten voor het grillen uit de koelkast
- Kruid de steaks met zout en peper en laat rusten
- Terwijl maakt u het slaatje en laat u de friteuse opverwarmen
- Bak de frieten gedurende 8 tot 10 minuten
- Laat het toestel opwarmen
- Voor grill DUO SAVOR : Stand van de thermostaat = super high
- Voor Plancha REVERSO: Stand van de thermostaat = 5
- Ongeveer 2 minuten voor de baktijd van het vlees, verminder de hitte
- Voor grill DUO SAVOR : Stand van de thermostaat = high
- Voor Plancha REVERSO: Stand van de thermostaat = 4
- Wrijf de bakplaat in met wat olie voor een mooie markering
- Plaats het vlees op de bakplaat, 2 minuten per zijde voor een saignant bakwijze
- Eens gebakken, laat de steak 5 minuten rusten, onder een aluminiumfolie zodat het sap en de vezels zich kunnen ontspannen
- Kruid de sla naar smaak